петък, 2 март 2012 г.

ЧОРБИЧКА ОТ АГНЕШКА ГЛАВИЧКА

Главичката се измива хубаво,слага се в тенджера и се залива с вода.
Добавят се смлени или нарязани  2глави лук, 3 големи домата от консерва ,суха широка чушка,морков,и още една широка зелена пиперка ,олио , червен пипер и магданоз..Може да сложите всичко,което обичате да има в супата.

И така всичко ври на тих огън около 1 час.Внимателно се изважда главичката и от нея се "свлича" каквото може и езичето разбира се.Късчетата месце връщаме обратно в тенджерата и слагаме шепа фиде и така още 5 минути.Сваляме от котлона и застройваме с 1 яйце,малко черен пипер,1 с.л оцет и нарязан на ситно пресен чесън с перца/аз нямах и сложих чесън на прах/


2 коментара: