неделя, 13 май 2012 г.

ДРОБ СЪРМА



http://geibrielpavur.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
Ето и рецептата:
1 комплект дреболийки
1 к.ч.ориз
1 връзка пресен лук
1 стръкче пресен чесън
гъбки ,колкото харесвате/не е задължително/
сол,червен пипер.черен пипер, ронена чубрица и каквито подправки ви се струват подходящи.
Заливка:
1 кофичка к.мляко
1 яйце
2 с.л брашно
Сварявате дреболийките/аз го направих предната вечер/.
Нарязвате ги на парченца.В тиган запържвате лука , стръкчето чесън , червения пипер,ориза,дреболийките,подправките/в тази последователност/
Гъбките ги запържих отделно със сол и и черен пипер и ги добавих към всичко останало.
Всичко това се изсипва в тава и се залива с бульона /топъл/,в който са врели дреболийките.
Пече се и малко преди да е напълно готово се залива с разбитото яйце ,брашното и киселото мляко.Връщате във фурната и допичате.
Направо страхотия за обичащите агнешко






3 коментара:

  1. С пресен чесън е мнооого вкусно.И аз я обичам по този начин.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване