вторник, 24 април 2012 г.

ЧУШЧИЦИ И ЧОРБИЦА ОТ АГНЕШКИ ДРЕБОЛИЙКИ..


Няма как да не спомена ,че оригинала на чушчиците са  по рецепта на Йоли.
 http://yoli-www.blogspot.com/2009/09/blog-post_25.html
Просто добавих доматче и пресен чесън.Страхотни са.
Необходими са ви:
люти чушлета,копър,чесън,оцет,олио или зехтин,сол и малко захар
Чушките се пържат в малко мазнина/под капак/,изваждат се.В същата мазнинка се сипва 1 к.чашка вода,оцет според вкуса и щипка захар.Кипва се, след което се добавя копър колкото обичате и 1 глава счукан чесън.С тази пикантерия заливате чушките,нарязвате едно доматче и едно стръкче пресен чесън и слагате в хладилника да отлежи.
За чорбичката се сварява агнешкия комплект./Аз изхвърлям първата вода./
Вади се вече сварен ,нарязва се на дребно и се връща в бульона,в който е врял.
Прибавят се 2 големи глави лук,1 ч.л червен пипер,2-3 домата от консерва или каквито имате,2-3 стръка пресен лук и едно стръкче пресен чесън,сол,и суха чушка ако имате .
Всичко ври около един час след,което се добавя малко фиде.За застройката са необходими 1 яйце ,1 с.л оцет,копър и черен пипер. Накрая за разкош добавям още едно стръкче нарязан  пресен чесън и ако случайно сте пекли агнешко добавете и от сосчето от печеното.

http://geibrielpavur.blogspot.com/2012/04/blog-post_24.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар