четвъртък, 23 февруари 2012 г.

КРОАСАНОВА ТОРТА

КРОАСАНОВА ТОРТА


Ето я и моята любима торта

Трябват ни:
6 кроасана с шоколад
захар
8 яйца
1л.прясно мляко
ванилия и сметана за украса
Вземаме кръгла дълбока тава или кръгла форма за кекс,намазваме дъното с маргарин,масло или олио.Отгоре изсипваме 1 кафена чашка захар и карамелизираме върху котлона.След,като захарта се разтопи оставаме хубаво да изстине до напукване на карамела.Отгоре нареждаме кроасаните разрязани наполовина по дължина.Тази част от която е шоколада обръщаме върху карамелизираната захар(така се редят кроасаните)Отгоре заливаме с кремкарамелената смес от 8-те яйца разбити със захарта(24супени лъжици),прясното (сварено)мляко и ванилията.Съдът се поставя в по голяма тава в която се сипва 1 пръст вода и се пече в не много гореща фурна. Отгоре трябва да хване хубава коричка и при разклащане на съда сместа да наподобава желе.(Не се притеснявайте когато кроасаните при наливането на кремкарамелената смес се повдигат нагоре./Нормално е/След изпичането се оставя хубаво да изстине,леко с малко ножче се отлепва отстрани,слага се отгоре голяма тортена чиния и рязко се обръща.Украсява се със сметана ,орехи и всичко ,коета ви хрумне.
Да ви е сладко

Следващия път ще кача снимка разрязана


2 коментара: