четвъртък, 23 февруари 2012 г.
Крем карамел в тенджера
СТРАХОТЕН
Необходими са :
8 яйца
1литър прясно мляко
20 с.л.захар
1 ванилия
1 кафена чашка захар ,която се карамелизира в намазана с масло или маргарин тенджера.
На снимките дозата е двойна.
И така карамелизираната захар я оставяме хубаво да изстине,/да се напука/
Разбиваме яйцата със захарта ,добавяме охладеното мляко,ванилията и готово.
Изсипваме върху карамелената захар и слагаме тенджерата в тава с малко вода/ водна баня/
Печем на умерена фурна до готовност
Правя го вечер и не го вадя от фурната до сутринта/тогава гъстотата му е перфектна и може да се реже с нож и да се сервира
КРЕМ КАРАМЕЛ В ТЕНДЖЕРА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Габи,добре ти се е получил крема-без шупли.При мен рядко се получава този резултат...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Вероятно трябва да е по-малък съда за да има височина крема.Поне аз така си мисля.
ОтговорИзтриванеТук дозата е двойна и напълни тенджерата
Крем карамела изглежда чудесно,веднага си преписвам рецептата на Габи :)
ОтговорИзтриванеМного ме заинтригува твоя начин на приготвяне на крем карамел.Резултата е чудесен!Ще пробва.
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден ти пожелавам!
Ще се радвам да ви се получи
ИзтриванеПоздрави